Aracınızda bulunan akıllı enerji yönetim sistemi elektrik enerjisinin dağıtılmasından sorumludur Link. Enerji yönetimi vasıtası ile, akü enerji yönetimine sahip olmayan araçlara göre daha iyi şarj edilir. Bir akü değişiminden sonra da ek elektrik enerjisinin kullanılması için sadece aynı tipte ve aynı üreticiye ait aküleri (aracın teslimatında olduğu gibi) kullanmanızı tavsiye ederiz. Enerji yönetimi fonksiyonlarından, akü değişiminden sonra tekrar doğru şekilde faydalanmak için, akünün enerji yönetiminde, yetkili servis tarafından kodlanması gerekir.
Yeni akü aynı kapasiteye, voltaja (12 volt), akım gücüne, yapıya ve bir tapa contaya sahip olmalıdır. Akü TL 825 06 (Nisan 2008'dan sonra) ve VW 7 50 73 (Nisan 2010'dan sonra) normlarına uygun olmalıdır.
Dikkat!
- Örneğin, Start-stop sistemi* veya Bağımsız kalorifer/havalandırma* bulunan araçlar, sabit periyodlu özel akü (tip: AGM akü) ile donatılmıştır. Başka bir akü takıldığında araç elektroniğinde sorun yaşanabilir. Bu nedenle araç aküsünü değiştirirken, sadece özellikleri orijinal aküye tam olarak uyan bir akünün takılmasını kesinlikle sağlayın.
- Hava boşaltım hortumunun her zaman akü tarafındaki boşluğa bağlı olmasına dikkat edin. Gaz veya akü asidi çıkabilir.
- Akü tutucusu ve kutup başları daima doğru biçimde sabitlenmiş olmalıdır.
- Akü üzerinde herhangi bir çalışma yapmadan önce Link altındaki uyarı niteliğindeki notlar dikkate alınmalıdır.
Çevre bilgisi
Aküler, sülfürik asit ve kurşun gibi zararlı maddeler içerir. Bundan dolayı kurallara uygun olarak imha edilmeli ve asla ev atıklarına dahil edilmemelidir! Sökülen akünün devrilmemesine dikkat edin, aksi takdirde sülfürik asit sızabilir!